26 juni, 2024

…klopt ons hart. Want dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren! Sinterklaas komt dit jaar samen met zijn Pieten weer aan in Maarssen. En daar hebben we met z’n allen 2 jaar naar uitgekeken!

Zaterdag 12 november 2022 is het dan eindelijk zover, Sinterklaas komt dan weer aan in Maarssen! Op een boot, met aan boord Sinterklaas en zijn Pieten, zal hij Maarssen binnenkomen via de Vecht en hij passeert om 12.45 uur de Termeerbrug. De boot vaart via de Langegracht en Herengracht richting het gemeentehuis Goudestein waar Sint met zijn Pieten rond 13.30 voet aan wal zet. Hier zal de Sint hartelijk worden ontvangen door duizenden enthousiaste kinderen en volwassenen.

Vervolgens vertrekt Sinterklaas en zijn gevolg om ongeveer 14.30 uur per koets via de Diependaalsedijk naar het Pieter de Hooghplein (rond 14.45 uur) en de Plesmanpromenade (rond 15.00 uur), waar hij even stopt om de kinderen de hand te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. De rijtoer loopt verder via de Rembrandtsingel, Nassaustraat en Kaatsbaan en eindigt op het Harmonieplein (rond 15.30 – 15.45).

Sinterklaas heeft natuurlijk weer zijn perfecte eigen muziekpieten-band meegenomen. TTH uit Hazerswoude.

Om ongeveer 16.00 uur eindigt de intocht en kunnen de Sint en zijn Pieten aan de slag met het vullen van de schoenen in ons prachtige Maarssen.